Translate

čtvrtek 24. října 2013

ZTRATÍ HLAVU!!!

Jenn a Garry Ross se pustí do natáční adaptace kriminálního románu australské spisovatelky Hannah Kent s názvem Burial Rites.
Tento příběh je podle skutečné události a odehrává se na Islandu roku 1829.Trochu vás s tímto příběhem seznámím:
Hlavní hrdinkou je mladá služka Agnes Magnusdottirová(Jennifer) která je obviněná spolu se synem statkáře Friðrikem Sigurðssonem z dvojnásobné vraždy svého pána a jeho přítele.Před popravou je Agnes poslána na izolovanou farmu, kde má čekat na rozsudek smrti.Rodina, u níž má žít, se jí zpočátku bojí, ale postupně dívku poznává a zjišťuje, že její zpopularizovaný případ tak jednoznačný není.
Z pohledu spisovatelky:
Autorka knihy se případem Agnes nechala jen velmi volně inspirovat a snažila se sesbírat všechny dostupné dokumenty a důkazy ohledně jejího případu (kterých nicméně moc není). Výsledek její práce je tak pouhou historickou fikcí - autorčin pohled na věc a dané události. Dnes už se totiž nikdo nedozví, jak se daná událost skutečně stala ani to, zda Agnes čin spáchala nebo byla jen obětí osudných událostí. Je to pohled spisovatelky na ženu, která milovala a žila navzdory osudu.Agnesnin případ se zapsal do dějin mimo jiné i tím, že ona i Friðrik byli úplně posledními popravenými odsouzenci na Islandu. Stalo se tak roku 1830, kdy byla oběma sťata hlava. Po jejich popravě byl trest smrti zrušen. Sekera a pozůstatky jejich šatů jsou uloženy v muzeu.

Tak co si o tom myslíte?
JÁ SI MYSLÍM ŽE TOHLE BUDE FAKT BOMBA!!!! 
!!!prosím nekopírovat jenom s mým souhlasem!!!

Žádné komentáře:

Okomentovat